Weekoverzicht week 2, schooljaar 2019-2020

Na twee weken voelt het eigenlijk al weer alsof de vakantie al heel lang achter ons ligt.  Deze week was een week vol met werk en het feestje van onze oudste dame. Weekoverzicht week 2 van het schooljaar 2019-2020….

Weekoverzicht week 2, schooljaar 2019-2020

Maandag

Vandaag mocht ik weer voor het eerst voor de groep. Ik begon de dag met de starttaak: ‘dit ben ik‘. Daarna was er tijd voor kennismaken en natuurlijk mochten de leerlingen ook kennismaken met mij. Dit deed ik met een doos vol materialen. Daarna ging ik gewoon aan de slag met rekenen, taal, spelling en natuurlijk verschillende leuke energizers tussendoor.  Al met al wat het een leuke eerste dag. Alleen mijn lijstje met activiteiten voor de middag was iets te lang…. Gelukkig heb ik inmiddels alles wel af.

Dinsdag

Deze dag was weer een echte IB dag, met het maken van OPP’s, een groepsbezoek en (telefoon)gesprekken met diverse mensen. Ik vind het heerlijk om zo met verschillende dingen tegelijk bezig te zijn. Mijn #miniboef had op het kinderdagverblijf bieslook ‘geplukt’ en kreeg hier iets van mee naar huis.

Woensdag

De woensdag ben ik afwisselend aan het werk of vrij. Deze woensdag was ik vrij. ‘s Morgens ga ik dan altijd graag ouder-kind zwemmen met mijn #miniboef.  Ik heb dit met mijn oudste kinderen ook altijd gedaan en merk dat ze hier heerlijk watervrij van worden. Daarnaast geniet ik er zelf ook enorm van om samen in het water bezig te zijn. De les was enorm afwisselend en dit was dan ook behoorlijk vermoeiend voor mijn #miniboef. Bij het omkleden heeft ze nog lekker wat gegeten en in de auto is ze heerlijk in slaap gevallen. Ik kon haar zelfs vanuit de auto in haar bedje leggen zonder haar wakker te maken en uiteindelijk moest ik haar wakker maken om haar oudere zussen uit school te halen Deze middag was een bijzondere middag, want mijn #groteboef vierde haar feestje. Ze is in de zomervakantie 9 jaar geworden en mocht nu samen met haar vriendinnetjes haar verjaardag vieren. We deden dit bij een knutselwinkel in de buurt, waar zij en haar vriendjes en vriendinnetjes met graffitiletters hebben gemaakt. Dit is ook echt leuk om met de groep te doen, dus ik neem direct ook weer leuke inspiratie mee. Na het knutselen hebben we ook nog patat gegeten, gewoon rechtstreeks van de tafel. Dit is altijd een enorme belevenis.

Donderdag

Deze dag zat vol met overleggen, waardoor ik maar weinig achter mijn eigen bureau werk heb kunnen verzetten. Deze overleggen waren echter ook heel nuttig. Zo zijn we bijvoorbeeld aan het kijken hoe we de jeugdhulpverleners meer in de school kunnen krijgen. Iets wat best lastig is, omdat onderwijs en zorg beide te maken hebben met een ander bekostigingspotje.

Ook sloten we deze dag direct een Disney+ streaming abonnement af. Als echte Disneyfans hadden we al besloten dat we dit wilden doen, maar nu het wat eerder in Nederland is gaan we daar natuurlijk ook al eerder van genieten.

Vrijdag

Mijn vrijdag start ik altijd met het wegbrengen van mijn #boeven naar school. Ik kan dit niet zo veel doen, maar van de momenten dat het wel kan geniet ik dan ook extra. Mijn #groteboef kan natuurlijk inmiddels zelf naar school en ben ik dan ook altijd al kwijt wanneer ze op het schoolplein is aangekomen met haar fiets en #kleineboef breng ik altijd naar binnen in de groep 1/2 waar zij inzit. Na het boodschappen doen ben ik nog even aan het werk gegaan voor school om mijn to-do-lijst van deze week leeg te werken en ook heb ik mijn lessen voor de nieuwe week alvast voorbereid.

Vervolgens ben ik verder gegaan met wat huishoudelijke klusjes en heb ik een uurtje literatuurstudie gedaan. Op dit moment lees ik het boek ‘De ontwikkeling van jongens in het onderwijs’.  Wanneer het boek uit is zal ik een recensie delen op de blog. Ook kreeg ik boekenpost binnen ‘Pinkeltje in Blijdorp‘ en kreeg mijn #miniboef haar nieuwe OERRpakketje.

Uit school ben ik met de #boeven naar de stad gegaan, aangezien #groteboef nieuwe gymschoenen nodig had. Natuurlijk hebben we toen ook een ijsje gegeten bij onze favoriete ijswinkel.

Zaterdag

Na de zwemles van #kleineboef vertrokken we richting Landal Twenhaarsveld waar mijn ouders een weekje op vakantie waren. Wij hebben daar een middag genoten van het gezelschap, de zon, de speeltuin en de naar bosschatten zoekende meisjes. Na het avondeten gingen we weer terug naar huis.

Zondag

Deze dag stond vooral in het teken van mijn #boeven en ontspannen. Onze #groteboef had ‘s middags een tennistoernooi met haar opa samen, met #miniboef heb ik een rondje gefietst en met #kleineboef heb ik een spelletje gespeeld. Ondertussen heb ik genoten van de zon en nog wat gelezen in het boek ‘Het kind aan het stuur’.  Ook heb ik op papier wat blogs voor jufmaike en juf-judith uitgewerkt. De komende week hoop ik deze in wat avonden op de computer uit te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.