Het boek zonder tekeningen

Een prentenboek zonder tekeningen. Zou jij dat willen (voor)lezen? Ik dacht altijd dat het niets voor mij was. In deze blog vertel ik je graag dat ik enorm geniet van het voorlezen van dit boek en geef ik je een aantal lesideeën bij dit boek.

Het boek zonder tekeningen

Het verhaal

Een boek zonder tekeningen, dat zal vast saai zijn. Dit boek, met alleen woorden erin blijkt niet saai. Er is maar één belangrijke regels elk woord dat er staat moet voorgelezen worden.

Mijn mening

Eigenlijk zou ik dit boek zonder aanbevelingen van een collega nooit bekeken, laat staan gekocht hebben. Ik ben altijd dol op het voorlezen van prentenboeken, maar kies dan toch graag voor boeken waar ook veel in te zien is. Daar praat ik dan graag over met mijn kleuter thuis, of mijn leerlingen in de klas. De eerste paar bladzijden van het boek zijn misschien een beetje saai, maar al snel liggen de luisteraar en de lezer krom van het lachen. Een heerlijk prentenboek dat zeker niet bij één keer voorlezen blijft.

Niet alleen kleuters zullen van dit boek genieten,  ook in de middenbouw zul je er zeker succes mee hebben.

Lesideeën

Sociaal-emotioneel

In dit boek staan complimenten.

  • Welke complimenten heb jij pas gekregen?
  • Wat vind je ervan om complimenten te krijgen?
  • Wat vind je ervan om complimenten te ontvangen?
Creatief (mb/bb)

Lees het boek voor, geef daarna de opdracht om een verhaal te stellen dat lijkt op dit prentenboek.

Boekgegevens

Titel:  Het boek zonder tekeningen
Auteur: B.J. Novak
Uitgeverij: Lannoo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.