Ik zou wel een kindje lusten

In ‘Ik zou wel een kindje lusten’ heeft een krokodil geen trek meer in bananen, maar in een kindje. Een recensie met lesideeën…..

Ik zou wel een kindje lusten

Het verhaal

Kleine krokodil krijgt elke morgen een lekkere banaan voor zijn ontbijt. Van een banaan krijg je sterke tanden. Op een morgen wil kleine krokodil geen banaan. Hij zou liever een kindje willen. papa en mama krokodil proberen de kleine krokodil over te halen iets anders te eten, maar of dat gaat lukken…..

Mijn mening

Een grappig prentenboek dat je als lezer totaal op het verkeerde been zet. Daarnaast roept het boek voor mij als ouder zeker herkenning op. Ook ik heb kinderen die soms niet willen eten en waarvoor ik enorm mijn best heb gedaan om ze te laten eten. Want door eten groei je immers.

Lesideeën

Sociaal emotioneel

Lees het hele boek. Bespreek daarna de volgende punten:

  • Wat eet jij veel als ontbijt?
  • Wat zou jij graag een keer willen eten als ontbijt?
  • Kleine krokodil heeft lef om het meisje te besluipen. Waar heb jij lef voor nodig om te doen?

Boekgegevens

Titel: Ik zou wel een kindje lusten
Auteur: Sylviane Donnio
Illustrator: Dorothée de Montfreid
Uitgeverij: Gottmer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.