Taken van de intern begeleider in april

In de taken van de intern begeleider in april neem ik je mee in de taken die ik als intern begeleider heb deze maand.

Taken van de intern begeleider in april

Als intern begeleider komt er veel op je af. Zodra ik startte als intern begeleider ben ik per maand een lijstje bij gaan houden met alle taken die ik die maand heb. Zo kan ik zoveel als mogelijk is preventief werken en kan ik mijn werk plannen over de dagen die ik die maand werk in mijn Structuurjunkieplanner. Zelf vind ik dit fijn werken. Mijn doel met deze blogserie is nieuwe en bestaande intern begeleiders inzicht geven in mijn takenlijst. Ook hoop ik dat jij als IB’er aanvullingen wilt geven, zodat we deze lijst kunnen uitbreiden en elkaar kunnen inspireren zo pro-actief mogelijk te werken.

Mijn takenlijst van deze maand

Voor deze maand heb ik de volgende dingen in mijn takenlijst staan:

  • voorbereiden van groepsbesprekingen
  • voeren van groepsbesprekingen
  • met kleuterleerkrachten bespreken welke leerlingen een kleuterverlenging krijgen (oktober tot en met januari leerlingen)
  • toetskalender maken voor het nieuwe schooljaar
  • opstellen van een nieuwe jaarplanning voor het nieuwe schooljaar
  • jaarplanning in Parnassys zetten
  • afname van de eindtoets organiseren
  • collega’s adviseren om stimulerende / belemmerende factoren en onderwijsbehoeften bij te werken.

Deze maand is een maand waarin ik, naast het afwerken van lopende zaken al veel bezig ben met het plannen van het nieuwe schooljaar. Inmiddels hebben we een kwaliteitskaart gemaakt met daarin de volgorde van het indelen van de jaarplanning, waardoor dit in de praktijk niet eens zo heel veel werk meer kost gelukkig. Daarnaast werk ik ook mijn IB jaarplan bij met alle taken per maand.

Ik vind het ook altijd fijn om collega’s op dit moment te tippen op het bijwerken van notities die wij alleen opstellen voor zorgleerlingen, namelijk de stimulerende en belemmerende factoren en de onderwijsbehoeften. Deze periode is voor de meeste leerkrachten vaak iets rustiger en zo zijn al deze notities op tijd af, zodat ik ze in de maand juni kan gebruiken bij het bijstellen van de ontwikkelingsperspectieven voor het nieuwe schooljaar.

Heb jij nog mooie aanvullingen voor deze takenlijst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.