Taken van de intern begeleider in december

In de taken van de intern begeleider in december neem ik je mee in de taken die ik als intern begeleider heb deze maand.

Taken van de intern begeleider in december

Als intern begeleider komt er veel op je af. Zodra ik startte als intern begeleider ben ik per maand een lijstje bij gaan houden met alle taken die ik die maand heb. Zo kan ik zoveel als mogelijk is preventief werken en kan ik mijn werk plannen over de dagen die ik die maand werk in mijn Structuurjunkieplanner. Zelf vind ik dit fijn werken. Mijn doel met deze blogserie is nieuwe en bestaande intern begeleiders inzicht geven in mijn takenlijst. Ook hoop ik dat jij als IB’er aanvullingen wilt geven, zodat we deze lijst kunnen uitbreiden en elkaar kunnen inspireren zo pro-actief mogelijk te werken.

Mijn takenlijst van deze maand

Voor december heb ik de volgende dingen in mijn takenlijst staan:

  • Voorbereiden LVS-toetsen afname 
  • Voorbereiden LVS-toetsen voor leerlingen met eigen leerlijn.  
  • Coördineren AVI/DMT toetsen. 
  • Voorbereiden dyslexiedossiers van leerlingen die na de AVI/DMT moeten worden gescreend
  • Bespreken twijfeldossiers LWOO/PRO 
  • Controleren of OKR van LWOO/ PRO leerlingen af zijn

Dyslexiedossiers

De maand december besteed ik altijd graag aan het verzamelen en/ of bijwerken van dyslexiedossiers. Ik download de handelingsplannen uit Parnassys, draag zorg voor het bijwerken/invullen van de leerlingvragenlijsten en leg de oudervragenlijsten alvast klaar. wanneer dan de  AVI en DMT toets gedaan is in januari, kan het dossier worden ingestuurd. Wij stimuleren op school ouders om de dossiers in te dienen bij één instantie, zodat deze de begeleidingen kan clusteren en op onze school kan aanbieden. Op die manier is het overleg tussen de dyslexiebegeleiding en leerkrachten vaak eenvoudig te regelen, iets waar de leerling uiteindelijk baat bij heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.