Taken van de intern begeleider in maart

In de taken van de intern begeleider in maart neem ik je mee in de taken die ik als intern begeleider heb deze maand.

Taken van de intern begeleider in maart

Als intern begeleider komt er veel op je af. Zodra ik startte als intern begeleider ben ik per maand een lijstje bij gaan houden met alle taken die ik die maand heb. Zo kan ik zoveel als mogelijk is preventief werken en kan ik mijn werk plannen over de dagen die ik die maand werk in mijn Structuurjunkieplanner. Zelf vind ik dit fijn werken. Mijn doel met deze blogserie is nieuwe en bestaande intern begeleiders inzicht geven in mijn takenlijst. Ook hoop ik dat jij als IB’er aanvullingen wilt geven, zodat we deze lijst kunnen uitbreiden en elkaar kunnen inspireren zo pro-actief mogelijk te werken.

Mijn takenlijst van deze maand

Voor deze maand heb ik de volgende dingen in mijn takenlijst staan:

  • checken groepsplannen.
  • checken individuele handelingsplannen.
  • mailen vrijwillige groepsbesprekingen.
  • SEO leerlinglijsten afnemen.
  • checken of inschrijvingen VO op orde zijn.
  • bijwerken dyslexiedossiers.
  • groepsbezoeken.
  • Bijstellen schooladviezen op basis van de doorstroomtoets.
  • verwerken en analyseren resultaten doorstroomtoets voor bestuur.

Deze maand is een maand waarin ik, druk ben met het bijwerken van dyslexiedossiers. Ook werk ik de schoolrapportages over de resultaten, inclusief analyses hiervan, bij.

Heb jij nog mooie aanvullingen voor deze takenlijst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.