De laatste schoolweken

We zijn begonnen aan de laatste schoolweken. In mijn regio begint morgen schoolweek 34. Dit betekent dat er nog 7 schoolweken op de planning staan tijdens het typen van dit blog. In mijn agenda heb ik dit ook altijd duidelijk staan. Niet om af te tellen naar de zomervakantie (misschien een klein beetje….), maar vooral om mij goed te beseffen wat ik allemaal nog zou moeten doen (jaarplanning van de leerstof) en hoeveel weken ik daar de tijd nog voor heb.

Zo staat er nog van alles op de planning. Als MR-lid is het zaak om te kijken naar het schoolplan, de schoolgids, de schoolgidsbijlage, studiedagenprogramma en allerlei andere zaken die voor het nieuwe schooljaar geregeld moeten worden. Hiervoor hebben we nog twee MR vergaderingen gepland staan: ofwel twee woensdagmiddagen.

Onze stichting is dit schooljaar begonnen met een eigen leeracademie. Diverse scholingsprogramma’s worden aangeboden voor diverse professionals. Er is een enorm divers en interessant aanbod. Daarnaast is het enorm inspirerend om op deze manier contact te hebben met collega’s van andere scholen binnen de stichting.

Daarnaast heb ik ook nog minimaal één middag in de week een vergadering of overleg van een commissie. Ook mogen er rapporten worden geschreven, zijn er oudergesprekken,  is er een overdracht, is er een afscheidsavond enzovoorts. Ik wil daarnaast ook mijn lessen goed voorbereiden, want een goede voorbereiding vind ik belangrijker dan het werk van de kinderen nakijken (lang leve Snappet!). Dus mijn werkdagen zijn voor de komende tijd vast volgepland.

In de laatste weken van het schooljaar ben ik dan ook zeer bewust bezig met het plannen van leuke vrije tijdsbesteding met mijn gezin. Juist om de balans te houden en het schooljaar met een goed gevoel af te kunnen sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.