Recensie – leerkracht organizer 2016-2017

Ik gebruik graag een goede agenda om mijn afspraken en planningen overzichtelijk te houden. Voor de intrede van digitale agenda’s gebruikte ik altijd een organizer. Ieder jaar was ik verheugd op het invullen van de planning in deze agenda. Toch merkte ik na de geboorte van mijn eerste kind dat ik ruimte miste, ik kon niet alles meer lekker opschrijven in mijn agenda. Ik gebruikte op een gegeven moment drie verschillende agenda’s door elkaar. Gek werd ik ervan! Ook heb ik gedurende dit schooljaar een poosje geprobeerd alle afspraken (van kinderen, mijzelf werk en thuis) geprobeerd bij te houden via google-calender. Voor mij werkte dit echter niet overzichtelijk genoeg.

In het schooljaar 2014-2015 kwam de eerste leerkracht organizer (https://www.leerkrachtorganizer.nl/) op de markt. Ik kreeg hierover bericht via uitgeverij PICA en heb direct voor mijzelf een exemplaar besteld. Twee weken geleden heb ik inmiddels mijn derde leerkracht organizer binnen gekregen, nu voor het schooljaar 2016-2017.

Wat ik erg fijn vind aan deze agenda is dat je werk en privé afspraken op een overzichtelijke manier naast elkaar kunt noteren. Iedere dag heeft een ruime hoeveelheid aan regels. Ook handig zijn de stickers die leerkracht organizer erbij aanlevert. Hierdoor vallen belangrijke gebeurtenissen als een stagiair(e), schoolreis of vergadering extra snel op. Ook staat bovenin de agenda niet alleen het weeknummer, maar is er ook en vakje voor het schoolweek nummer. Hierdoor heb ik overzicht m.b.t. de jaarplanning. Ook is er aan de onderkant van de agenda ruimte voor aantekeningen voor vergaderingen, overdracht en een to-do list.

Nieuw voor het schooljaar 2016-2017 is dat alle notitiepagina’s achterin de agenda zijn opgenomen. Ik vind dit een slimme keuze, want het maakt de agenda overzichtelijker (voorheen waren er twee notitiepagina’s tussen twee maanden in, deze moesten dan worden doorgebladerd). Het fijne is dat de notities nu ook makkelijker terug zijn te vinden.

Ook is leerkracht organizer gekomen met een soort post-it blokje met daarop de volgende categorieën:

  • bellen/mailen
  • voorbereiden
  • nakijken
  • to-do.

Ideaal voor plangekken zoals ik. Ik ben inmiddels begonnen met het invullen van mijn nieuwe agenda. In de loop van de jaren heb ik inmiddels meerdere collega’s die enthousiast zijn geworden van deze agenda. Ik personaliseer de agenda dan ook met fotostickers van bijvoorbeeld www.pixum.nl   zo kan ik altijd mijn eigen agenda herkennen wanneer we een overleg hebben.

Deze recensie is niet gesponsord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.