Energizer: Reactiespel kerst

Het reactiespel kerst heb ik gemaakt omdat er meerdere versies te vinden zijn, maar geen één die ook op een christelijke school kan worden gebruikt. 

Reactiespel kerst

Reactiespel

Een reactiespel is een opdracht waarbij de leerlingen allemaal een kaartje krijgen. Op dit kaartje staat door middel van tekst uitgelegd wanneer ze aan de beurt zijn. De leerlingen reageren immers op elkaar, ze moeten dus ‘begrijpend lezen’ om het spel te spelen.  Bij mij in de groep vinden leerlingen reactiespelletjes erg leuk.

Zelf heb ik een kerst-versie gemaakt die ook goed op een christelijke basisschool kan worden gebruikt. Ik weet zeker dat ik en mijn leerlingen hier deze laatste schoolweken van dit jaar veel plezier aan gaan beleven!

Reactiespel kerst

Je kunt mijn versie van het reactiespel hier downloaden.

Op het blog kerst in de bovenbouw heb ik allerlei lesideeën verzameld om in deze kerstperiode te ondernemen.

 

2 gedachten over “Energizer: Reactiespel kerst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.