Recensie: Ik denk dat ik ontvoerd ben

Een gedichtenbundel vol gedichten over familie, dat is ‘Ik denk dat ik ontvoerd ben’.  Een recensie met lesideeën bij deze bundel.

Ik denk dat ik ontvoerd ben

Het verhaal

Bundel vol gedichten over familie zoals: broers, zussen, vaders, moeders, opa’s en oma’s. Gedichten over make-up, verliefdheid, op elkaar lijken, ziek zijn en nieuwe gezinnen. Sommige gedichten zijn gappig en andere gevoelig. In de bundel zit voor iedereen wel een gedicht dat past.

Mijn mening

Lammers heeft in ‘Ik denk dat ik ontvoerd ben’ gedichten gebundeld die raken. Naast gedichten over traditionele families zijn er ook gedichten over jongens die op jonges vallen, jongens die make-up dragen, ouders die er even tussenuit moeten, ouders die niet op hun kinderen letten en nieuwe partners bij ouders. De gedichten zetten je als lezer aan het denken.

Lesideeën

Sociaal-emotioneel

Lees het gedicht ‘ Grote zussenland’ pagina 12 en 13 voor. Bespreek daarna een of meer van de volgende vragen:
– Met wie speel jij weleens?
– Kun je bij het samenspelen altijd doen wat je wilt doen?
– Waarom wel/niet?
– Hoe vind jij dat samenspelen zou moeten gaan?

Begrijpend luisteren

Lees het gedicht ‘ Supertante’ pagina 74 en 75 voor. Bespreek daarna een of meer van de volgende punten:
– Wat heeft de ik-figuur gedaan?
– Waarom viel het op?
– Hoe weet tante Dorien de dader op te sporen?

Minileesles

Lees het gedicht ‘Katja’ pagina 63-63 voor. Geef daarna een van de onderstaande leesvragen mee:
– Welk huisdier heeft jouw hoofdpersoon of zou goed bij jouw hoofdpersoon passen
– Wie staan er op een familiefoto als er een in jouw boek gemaakt zou worden?

Boekgegevens

Titel: Ik denk dat ik ontvoerd ben en andere gedichten
Auteur: Pim Lammers
Illustrator: Sarah van Dongen
Uitgeverij: Querido


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.