Recensie: Leerkrachtorganizer 2018-2019

Voor aankomend schooljaar heb ik voor de vijfde keer op rij de leerkrachtorganizer aangeschaft. Ik vertel je graag waarom ik deze agenda opnieuw heb gekozen en waarom ik ‘fan’ van ben van het jubilerende leerkrachtorganizer. 

Recensie: Leerkrachtorganizer 2018-2019

Agenda

Voordat ik de agenda van leerkrachtorganizer ben gaan gebruiken gebruikte ik vaak drie agenda’s per schooljaar. Dit omdat het overzicht op een gegeven moment verminderde doordat werkafspraken en privéafspraken door elkaar heen stonden. Afgelopen schooljaar heb ik ook google-calender gebruikt om afspraken bij te houden, maar ik mis hierbij toch een beetje het overzicht.  Vorige week kwam de agenda binnen, en alleen al de verpakking is leuk!

 

Leerkrachtorganizer

In het schooljaar 2014-2015 kwam de eerste leerkrachtorganizer (https://www.leerkrachtorganizer.nl/) op de markt. Ik kreeg hierover bericht via uitgeverij PICA en heb direct voor mijzelf een exemplaar besteld. Inmiddels bestaat leerkrachtorganizer vijf jaar en heb ik ook voor de vijfde keer een leerkrachtorganizer besteld.

Ik gebruik deze agenda graag omdat ik mijn werk- en privéafspraken naast elkaar kan noteren.  Iedere dag heeft voldoende regels en ruimte om de afspraken van die dag op te schrijven. Daarnaast zijn de stickers, die achterin de leerkrachtorganizer zitten, erg handig. Deze stickers laten diverse momenten extra opvallen in de agenda.

Bovenin de agenda staat niet alleen een weeknummer, maar is er ook een vakje voor de schoolweek. Hierdoor kun je als leerkracht overzicht houden in de jaarplanning. In het onderste gedeelte van de agenda is er ruimte voor notities onder de volgende kopjes: ‘overdracht’, ‘vergaderpunten’ en ‘to do’. Vooral het laatste vind ik erg fijn. Ik ben verantwoordelijk voor de brieven over ouderavonden en voor mijzelf zet ik twee weken voor de datum waarop de brieven eruit gaan in de ‘to do’ lijst een aantekening om de brieven op te stellen.

Gebruik

De eerste pagina’s van de agenda biedt ruimte voor een leerlingenlijst, een lijst wachtwoorden en belangrijke adressen (denk voor jezelf wel even aan de privacyregels….). Achterin de agenda zijn de jaarplanner (voorheen maandplanner, die gebruikte ik graag voor mijn blogplanning en ga ik dus missen), stagiaires, kasboek klassenbudget, ruimte voor uitspraken van kinderen, taakbeleid en notitie en ideeënpagina’s. Ik ben erg blij met deze extra pagina’s, die echt op de leerkracht zijn toegespitst.

Ik ben inmiddels begonnen met het invullen van mijn nieuwe agenda. Inmiddels gebruiken meerdere collega’s deze agenda, maar gelukkig herken ik mijn agenda door de persoonlijke fotostickers (die ik bestel bij pixium) en de organizerwrap (die ik heb besteld bij leerkrachtorganizer). Ik kan deze agenda aan iedere leerkracht aanraden!

Eén gedachte over “Recensie: Leerkrachtorganizer 2018-2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.