De Nationale Onderwijs Tentoonstelling 2019

Van dinsdag 22 tot en met zaterdag 26 januari 2019 is het weer tijd voor de nationale onderwijs tentoonstelling (NOT) in de Jaarbeurs in Utrecht. Inmiddels ga ik al een aantal jaren en ook dit jaar zal ik de beurs weer bezoeken. Ik vertel je graag waarom ik altijd uitkijk naar een bezoek aan de NOT…..

De NOT 2019

De beurs

De NOT is de grootste vakbeurs voor professionals die werken in de kinderopvang, het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs en het MBO.  Op de beurs zijn de meeste organisaties die materialen bieden en betrokken zijn bij het  onderwijs in Nederland te vinden.  De NOT is van dinsdag tot en met vrijdag open van 10.00 tot 17.00 uur. Op woensdag is er een avondopenstelling, zodat de beurs niet om 17.00 sluit, maar om 20.30. Daarnaast kun je de beurs ook op zaterdag bezoeken van 10.00 tot 16.30 uur.  De toegang tot de beurs is gratis, wel is het verstandig om je vooraf aan te melden. Op de beurs ontvang je een badge, die je bij de meeste stands kunt laten scannen voor meer informatie die je bijvoorbeeld via de mail kunt krijgen toegestuurd.

Inspiratie

Op de NOT staan de diverse uitgeverijen altijd met hun nieuwste materialen methoden. Vaak hebben de uitgeverijen ook het moment van de NOT afgewacht om alvast hun nieuwe methodes te kunnen presenteren. Op dit moment ben ik tevreden over de methodes die wij gebruiken, maar het is altijd goed om me te oriënteren op nieuwe methodes. Wanneer het moment daar is om een nieuwe methode aan te schaffen, weet ik alvast een beetje wat er op de markt is. Zo ben ik erg nieuwsgierig naar Bingel.

Vakliteratuur

Een vaste bezoeker van mijn website weet inmiddels al dat ik graag vakliteratuur lees. Inmiddels krijg ik soms wat literatuur opgestuurd door uitgeverijen, in ruil voor een recensie. Toch koop ik ook nog zeer regelmatig een interessant boek. Op de NOT heb je de mogelijkheid om in de stands van diverse uitgeverijen de boeken echt even te bekijken en door te bladeren. Vaak maak ik dan ook een lijstje van boeken die ik tijdens de NOT zeker even wil bekijken en loop ik bij de betreffende uitgeverijen langs om de boeken door te bladeren. Ik spreek altijd met mijzelf af dat ik alleen een boek koop wanneer het een interessante beursaanbieding is. Anders zet ik het boek op mijn lijstje waar van ik,  wanneer ik de boeken die ik nog op mijn ‘te lezen’ stapel heb liggen uit heb, weer een aantal nieuwe van mag kopen van mijzelf.  Ik ga dan ook graag langs bij de stands van uitgeverij PICA en uitgeverij Acco.

Materialen

Daarnaast staan er ook diverse producenten van handige materialen op de NOT. Zo komt Mees&Co, met hun mooie juf en meester producten, komt leerkrachtorganizer met hun handige materialen.  Daarnaast is het altijd erg leuk om door de Kinderboekenstraat te lopen. Hier zijn allerlei toffe kinderboeken te vinden, vaak tegen erg leuke prijzen.

Tips

  • Spreek met jezelf een budget af wat je voor privé-uitgaven uiterlijk uit wilt geven. Op de NOT zie je verschrikkelijk veel leuke materialen, maar een grens helpt je om echt te bepalen of je deze materialen ook nodig hebt…..
  • Bepaal vooraf waar je in ieder geval wilt kijken op de NOT. Een klein beetje voorbereiding zorgt er vaak voor dat je gerichter en plezieriger over deze beurs heen loopt. Doe bijvoorbeeld eerst de dingen die je echt wilt doen en kijk daarna bij andere stands.
  • Neem niet overal vandaan materialen mee. Mijn eerste bezoek aan de NOT als pabostudent was ik vooral bezig met o leuk, gratis materialen. Gedurende de jaren merk je eigenlijk dat je dan toch heel veel dingen eigenlijk niet gebruikt, of er veel meer van nodig hebt om het echt goed te gebruiken. Ik bedenk mijzelf tegenwoordig altijd: ‘Heb ik (of heeft de school) het echt nodig?’.
  • Bezoek ook eens de bloggersstraat. Deze straat is nieuw dit jaar. Veel onderwijsbloggers mogen daar dit jaar hun bijdrage aan leveren, zoals juf Maike, juf Linda en juf Inger. Toch leuk om hen eens in het echt te ontmoeten?!

Ik ga op donderdag naar de NOT. Mogelijk zie ik je dan? Natuurlijk zal ik na mijn bezoek delen wat mijn tips zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.