Gelukkig nieuw jaar!

Het nieuwe jaar is begonnen. We laten 2017 achter ons en mogen gaan kijken naar het nieuwe jaar 2018.Een jaar vol nieuwe momenten en momenten om nieuwe herinneringen te maken.  Ik wens jou, en je naasten een mooi, gezond en gelukkig 2018!

Nieuwe jaar voor de website

In 2017 heb ik in 7.914 sessies 12.177 paginabezoekers gehad van 7.048 personen. Ik ben hier al best trots op.  Maart en november 2017 werd mijn website het beste bezocht.

Dit jaar hoop ik nog wat meer werk te kunnen gaan maken van deze website. Ik heb het afgelopen jaar op drie dagen per week blogs geprobeerd te laten verschijnen. Sommige weken lukte dit beter dan andere weken. Ik merk echter dat ik energie en werkplezier krijg van het schrijven van blogs. Daarnaast vind ik het ook erg leuk om materialen te ontwikkelen. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen. Ik hoop mijn routine verder uit te kunnen bouwen dit jaar. Zodat ik iedere week (behalve in vakanties) drie blog’s kan plaatsen.

Ik vind het erg daarnaast leuk om onderwijsgerelateerde literatuur te lezen en hier iets over te schrijven. Soms iets van mijn vernieuwde inzichten na het lezen van deze literatuur, maar soms ook een recensie waarmee ik hoop dat jij gerichter onderwijsliteratuur kunt uitkiezen om te lezen. Natuurlijk ga ik ook kijken welke items het beste worden gelezen en kijken of ik meer van deze blog’s en materialen kan gaan ontwikkelen, gewoon omdat het aantal views een kick geeft ;-).

Nieuwe jaar op mijn werk

Ik ben dit schooljaar begonnen met een nieuwe uitdaging: anderhalve dag voor groep 7 en twee dagen aan de slag als intern begeleider. Natuurlijk is dit soms lastig, omdat je als leerkracht andere belangen hebt dan als intern begeleider, maar de afwisseling tussen beide vind ik  fijn. Ik vind het  leuk om me de verdiepen in individuele leerlingen met specifieke problematiek, in schooldoelen en schoolnormen en in de papiermassa van ontwikkelingsperspectieven, onderwijswetgeving en onderwijsvernieuwing. Ook kan ik ervan genieten om leerlingen, groepssfeer en collega’s te observeren en de groei te zien die allen doormaken. Dit schooljaar zal ik helaas niet afmaken, omdat ik na de voorjaarsvakantie met verlof ga en, zoals het er nu uitziet, tot het einde van het schooljaar verlof heb (zie nieuwe jaar persoonlijk). Ik ben nu op een punt gekomen dat ik kan zeggen dat ik mijn draai als intern begeleider heb gevonden en een zekere balans heb gevonden tussen ib-werk, mijn werk als leerkracht en mijn privé-leven.

Nieuwe jaar persoonlijk

In dit nieuwe jaar hopen mijn man en ik onze derde dochter te mogen verwelkomen. Deze kerstvakantie is er hard gewerkt aan de babykamer. Deze was inmiddels zo’n 7 jaar oud en had een nieuwe vloerbekleding nodig. Ook wilden we graag de wanden een nieuwe kleur geven. Ik heb van deze babykamer vernieuwing enkele foto’s op mijn instagramaccount gezet, kijk gerust. De link vindt je aan de rechterkant van dit scherm.  In de kerstvakantie heb ik het geboortekaartje, met de bijbehorende geboortegedichtjes uitgekozen en een lijstje met diverse mogelijkheden voor namen gemaakt.  De komende tijd ga ik, in mijn vrije momenten, heerlijk kneuterig genieten van het verder inrichten van de babykamer, het wassen van de babykleertjes en het vooruitkijken naar ons derde wondertje. Tijdens mijn verlof hoop ik daarnaast de website een update te geven zodat hij fijner en overzichtelijker werkt en natuurlijk hoop ik ook wat meer views te kunnen gaan halen in 2018.

Ik hoop dan ook privé te kunnen gaan genieten van een heerlijk jaar, waarin we met ons gezinnetje van vijf weer veel mooie momenten mogen beleven. Ook wil ik blijven bloggen voor jufmaike.nl over zowel onderwijsgerealeerde als privé zaken. Genoeg leuke dingen en uitdagingen in het vooruitzicht dus.

Na de zomervakantie hoop ik mijn gezin, de website en lesgeven en ib-werk weer te gaan combineren.

Wat zijn jouw plannen voor het nieuwe jaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.