Recensie: Ik hou niet van boeken. Echt niet. Punt uit.

In ik hou niet van boeken maken we kennis met Mila die niet dol is op boeken. Zal dit kunnen veranderen? Een recensie met lesideeën….

Ik hou niet van boeken. Echt niet. Punt uit.

Het verhaal

Mila houdt niet van boeken, maar bij verjaardagen en als beloning krijgt ze ze toch. Mila zegt ‘Ik hou niet van boeken. Echt niet. Punt uit.’ Ze gebruikt de boeken voor allerlei andere zaken, zoals jongleren, als trappetje en als borden. Dan ondernemen de boeken actie……

Mijn mening

Een heerlijk prentenboek om voor te lezen. Het verhaal beschrijft waarom boeken lezen zo leuk en belangrijk is. Zowel ik als mijn kleuter hebben genoten van het (voor)lezen van dit heerlijke prentenboek met mooie prenten.

Lesideeën

Begrijpend luisteren

Lees het hele prentenboek voor. Bespreek daarna de volgende vragen:

  • Wat vindt Mila aan het begin van boeken?
  • Hoe komt Mila aan haar boeken?
  • Waarvoor gebruikt Mila boeken?
  • Hoe komt het dat Mila anders over boeken gaat denken?
Sociaal-emotioneel

Lees het hele prentenboek voor. Bespreek daarna de volgende vragen:

  • Wat vindt jij van boeken?
  • Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen?
  • Welk boek is jouw lievelingsboek en waarom?

Boekgegevens

Titel: Ik hou niet van boeken. Echt niet. Punt uit.
Auteur: Emma Perry
Illustrator: Sharon Davey
Uitgeverij: De Vier Windstreken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.