Recensie: Mijn huis staat in de dierentuin

Lotta woont op een heel bijzondere plek, namelijk midden in de dierentuin. Hierdoor beleeft ze van alles, samen met de dierentuin bewoners. Deze avonturen staan beschreven in het prentenboek ‘Mijn huis staat in de dierentuin’.  Een recensie met lesideeën….

Recensie: Mijn huis staat in de dierentuin

Het verhaal

Lotta woont in een huis dat midden in de dierentuin staat. Lotta wordt ‘s morgens gewekt door de giraf om samen te gaan ontbijten bij de beren. Vervolgens moet ze tanden poetsen bij de krokodil en speelt ze balspelletjes met de apen. Ook beleeft ze plezier met de olifanten, eet ze een ijsje bij de ijsbeer en er gebeurd nog veel meer.

Mijn mening

Het boek heeft mooie, duidelijke prenten waarop aandacht is voor de textuur van de dieren. Zelf moest ik bij de eerste twee bladzijden denken aan de liedjes ‘Dikkertje Dap’ en ‘Ik zag twee beren’. Op alle bladzijden is van alles te zien. Zo staan er diverse kleine dieren afgebeeld op de bladzijden. Ik maak hier dan ook regelmatig een zoekplaatje van met mijn #boeven. Zo doen we ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is…….

Lesideeën

Creatief
  • De dieren en Lotta doen ook allemaal dingen die eigenlijk niet kunnen of mogen. Heb jij wel eens gezwommen met een slang, of een broodje gegeten dat is klaargemaakt door beren. Het is leuk om hier met leerlingen over te fantaseren, wat zou jij graag willen doen met een dier? Laat de leerlingen hier een mooie tekening van maken.
Aardrijkskunde
  • Op de eerste pagina’s staat een soort plattegrond getekend. Ga met de leerlingen aan de slag met deze plattegrond. Waar leven welke dieren? Welke route moet je dan lopen?

Boekgegevens

Titel: Mijn huis staat in de dierentuin
Illustraties: Pieter Gaudesaboos
Tekst: Sylvia van den Heede
Uitgeverij: Lannoo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.