Recensie: Wat ik mooi vind

In het boek ‘Wat ik mooi vind’ stelt de meester in de kring een vraag die één van de leerlingen heel hard na laat denken en goed om zich heen laat kijken. Een schitterend prentenboek met een mooie boodschap.

Recensie: Wat ik mooi vind

Het verhaal

De meester vertelt in de kring over wat hij mooi vindt en hij nodigt de leerlingen uit om ook te vertellen wat zij mooi vinden. Alle kinderen luisteren naar de meester en de ‘ik-persoon’ kijkt naar buiten. De ‘ik-persoon’ heeft heel veel gedachten, maar weet niet precies wat hij mooi vind. De meester vertelt dat de ‘ik-persoon’ er over na mag denken, en het mag zeggen als hij het weet. De vraag blijft in het hoofd van de ‘ik-persoon’ zitten. De ‘ik-persoon’ kijkt de in de tijd na de vraag veel om zich heen en ziet enorm veel wat hij leuk vindt: allerlei gekleurde mensen bij de bushalte, de letter m, een wolk van vogels in de lucht en nog veel meer. Al deze dingen onthoudt de ‘ik-persoon’, om te vertellen in de kring.

Mijn mening

Dit prentenboek is een heerlijk en eigentijds prentenboek. De prenten zijn schitterend, er is aandacht voor verschillende culturen en het daagt leerlingen uit om eens goed te kijken naar de wereld om hen heen. Omdat het verhaal in de ik-persoon staat, is het verhaal nog herkenbaarder voor de kleuter.

Lesideeën

Begrijpend luisteren

Lees het hele prentenboek voor. Stel daarna de volgende vragen:

  • Welke dingen vindt de ‘ik-persoon’ leuk?
  • Wat vindt de ‘ik-persoon’ leuk als hij de volgende morgen in de kring de beurt krijgt?
Sociaal-emotionele ontwikkeling

Lees het hele prentenboek voor. Stel daarna de volgende vragen:

  • Welke dingen vind jij mooi?
  • Heb jij ook wel eens dat je over een vraag langer na moet denken? Welke vraag dan?
  • Waarom moet de ‘ik-persoon’ huilen onder de dekens?

Boekgegevens

Titel: Wat ik mooi vind
Auteur: Milja Praagman
Illustraties: Milja Praagman
Uitgeverij: De Eenhoorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.