Taken van de intern begeleider in februari

In de taken van de intern begeleider in februari neem ik je mee in de taken die ik als intern begeleider heb deze maand.

Taken van de intern begeleider in februari

Als intern begeleider komt er veel op je af. Zodra ik startte als intern begeleider ben ik per maand een lijstje bij gaan houden met alle taken die ik die maand heb. Zo kan ik zoveel als mogelijk is preventief werken en kan ik mijn werk plannen over de dagen die ik die maand werk in mijn Structuurjunkieplanner. Zelf vind ik dit fijn werken. Mijn doel met deze blogserie is nieuwe en bestaande intern begeleiders inzicht geven in mijn takenlijst. Ook hoop ik dat jij als IB’er aanvullingen wilt geven, zodat we deze lijst kunnen uitbreiden en elkaar kunnen inspireren zo pro-actief mogelijk te werken.

Mijn takenlijst van deze maand

Voor deze maand heb ik de volgende dingen in mijn takenlijst staan:

  • Aanvullen van de LVS toets, midden groep 8 middels bulkdocument vanuit Parnassys naar onderwijs transparant (systeem waarmee de overdracht naar het VO gaat)
  • Bepalen leerlingen voor extra ondersteuning
  • Bepalen leerlingen voor remedial teaching
  • Dyslexieaanvragen verzenden
  • Voorbereiden groepsbesprekingen
  • Voorbereiden resultaatbespreking
  • Op basis van de LVS toetsen midden groep 6 en midden groep 7 voorlopige schooladviezen (voor intern gebruik) bijstellen)
  • Controleren of het onderwijskundig rapport van de groep 8 leerlingen klaar staat/is.
  • Ondersteunen bij afname doorstroomtoets.

Deze maand is de maand waarop ik als intern begeleider veel bezig ben met het verwerken en analyseren van de resultaten van de midden toetsen van het leerlingvolgsysteem. Wanneer dit gedaan is, liggen er ook wat acties die op basis van de resultaten moeten worden gedaan. Na drie E scores voor de DMT zijn er mogelijk één of meerdere leerlingen die in aanmerking komen voor een dyslexieonderzoek. Als intern begeleider zorg ik dat het schooldossier op orde is,  waarbij ik de leerkrachten en de remedial teacher vraag om een aantal vragen voor het schooldossier te beantwoorden.

Ook is dit vaak de maand waarin er veel ad-hoc dingen op mij afkomen. Oudergesprekken worden gevoerd en op basis van deze gesprekken worden er vragen bij mij neergelegd. Dit betekent handelen door aanvragen te doen voor onderzoeken, ouders te wijzen op instanties waar ze om vragen of zelf contacten te leggen met deze instanties.

Ben jij ook intern begeleider? Wat zijn taken die op jouw lijst staan deze maand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.