Taken van de intern begeleider in januari

In de taken van de intern begeleider in januari neem ik je mee in de taken die ik als intern begeleider heb deze maand.

Taken van de intern begeleider in januari

Als intern begeleider komt er veel op je af. Zodra ik startte als intern begeleider ben ik per maand een lijstje bij gaan houden met alle taken die ik die maand heb. Zo kan ik zoveel als mogelijk is preventief werken en kan ik mijn werk plannen over de dagen die ik die maand werk in mijn Structuurjunkieplanner. Zelf vind ik dit fijn werken. Mijn doel met deze blogserie is nieuwe en bestaande intern begeleiders inzicht geven in mijn takenlijst. Ook hoop ik dat jij als IB’er aanvullingen wilt geven, zodat we deze lijst kunnen uitbreiden en elkaar kunnen inspireren zo pro-actief mogelijk te werken.

Mijn takenlijst van deze maand

Voor deze maand heb ik de volgende dingen in mijn takenlijst staan:

  • Sluiten rapport, methodetoetsen en niet-methodetoetsen in Parnassys
  • Coördineren LVS toets afname
  • Ondersteunen bij afname DMT en AVI
  • Ondersteunen bij CITO afname
  • Plannen groepsbesprekingen
  • Inschrijven LWOO/PRO leerlingen groep 8
  • Voorbereiden definitieve schooladvies groep 8
  • Bespreken definitieve schooladvies groep 8
  • Mogelijke zittenblijvers in acht nemen.
  • Groot overleggen voeren

Januari is altijd een drukke maand voor mij. In januari worden bij ons de leerlingvolgsysteem toetsen afgenomen. Gelijk na de kerstvakantie sluit ik in het ouderportaal de rapporten, methodetoetsen en niet-methodetoetsen. Op die manier hebben leerkrachten deze maand rustig de tijd om toetsen in te voeren en de rapporten te maken. Daarnaast vervang ik in een aantal groepen, zodat de leerkracht die dag de AVI en DMT toets kan afnemen bij zijn of haar leerlingen. Na schooltijd voer ik in de laatste week van januari groot overleggen met ouders van leerlingen met een eigen leerlijn.

Ben jij ook intern begeleider? Heb jij aanvullingen of andere taken deze maand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.