Taken van de intern begeleider in mei

In de taken van de intern begeleider in mei neem ik je mee in de taken die ik als intern begeleider heb deze maand.

Taken van de intern begeleider in mei

Als intern begeleider komt er veel op je af. Zodra ik startte als intern begeleider ben ik per maand een lijstje bij gaan houden met alle taken die ik die maand heb. Zo kan ik zoveel als mogelijk is preventief werken en kan ik mijn werk plannen over de dagen die ik die maand werk in mijn Structuurjunkieplanner. Zelf vind ik dit fijn werken. Mijn doel met deze blogserie is nieuwe en bestaande intern begeleiders inzicht geven in mijn takenlijst. Ook hoop ik dat jij als IB’er aanvullingen wilt geven, zodat we deze lijst kunnen uitbreiden en elkaar kunnen inspireren zo pro-actief mogelijk te werken.

Mijn takenlijst van deze maand

Voor deze maand heb ik de volgende dingen in mijn takenlijst staan:

  • Voorbereiden afname LVS toetsen 
  • voorbereiden groepsbesprekingen 30 weken
  • Coördineren AVI/DMT (en dyslexie)
  • Voorbereiden LVS-afname leerlingen eigen leerlijn 
  • Definitieve zittenblijvers vaststellen 
  • Belemmerende/ stimulerende factoren en onderwijsbehoeften laten bijstellen door leerkrachten.

Deze maand is een maand waarin ik, naast het afwerken van lopende zaken al veel bezig ben met het plannen van het nieuwe schooljaar. Inmiddels hebben we een kwaliteitskaart gemaakt met daarin de volgorde van het indelen van de jaarplanning, waardoor dit in de praktijk niet eens zo heel veel werk meer kost gelukkig. Daarnaast werk ik ook mijn IB jaarplan bij met alle taken per maand.

Ik vind het ook altijd fijn om collega’s op dit moment te tippen op het bijwerken van notities die wij alleen opstellen voor zorgleerlingen, namelijk de stimulerende en belemmerende factoren en de onderwijsbehoeften. Deze periode is voor de meeste leerkrachten vaak iets rustiger en zo zijn al deze notities op tijd af, zodat ik ze in de maand juni kan gebruiken bij het bijstellen van de ontwikkelingsperspectieven voor het nieuwe schooljaar.

Heb jij nog aanvullingen en tips voor deze takenlijst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.