Weetje van de week – André Kuipers

Vorig schooljaar waaide er een fenomeen vanuit Zweden over ‘Grej of the day’.  Vorig schooljaar ben ik begonnen met het geven van lessen die hierdoor zijn geïnspireerd. Vandaag deel ik graag zo’n weetje van de week over André Kuipers.

Weetje van de week – André Kuipers

Weetje van de week

Het weetje van de week is geïnspireerd op de Grej of the day van Micael Hermansson. De letterlijke betekenis van dit woord is ‘ding van de dag’.  Ik sta echter niet dagelijks voor de klas en heb gemerkt dat een dergelijke les voorbereiden en geven ook veel tijd kost die niet altijd in het lesrooster paste. Daarom heb ik ervoor gekozen om deze Grej om te toveren tot ‘Weetje van de week’.

André Kuipers

Ik vind het belangrijk om mijn leerlingen iets te leren over André Kuipers, één van de weinige Nederlanders die (tot nu toe) ooit in de ruimte is geweest. André is tegenwoordig een veelgevraagd persoon voor lezingen en duikt regelmatig op in educatieve programma’s. De leerlingen die wij les geven, weten echter lang niet allemaal waarom hij bekend is en wat hij precies heeft gedaan. Ook leven er bij sommige leerlingen vragen over astronauten.

Ik ontwierp daarom Weetje van de week – André Kuipers. De afbeeldingen die ik hiervoor heb gekozen, moesten vanwege mijn publicatie op de website (uiteraard) rechtenvrij zijn. Daarom zit er geen mooie foto van André zelf bij. Deze kun je gelukkig wel vinden op internet. Daarnaast vind ik dit speciale kinderdomein op de pagina van André Kuipers zelf een aanrader. Hierop staan mooie werkbladen, voor wanneer je aan de slag gaat met een project over de ruimte, astronauten of iets dergelijks.

Downloads

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.