Werkplek make-over ….. wanddecoratie

Ben je toe aan een make over van je werkplek? Ik koos voor een wanddecoratie, gemaakt van een mooie foto. Niet alleen leuk voor je werkplek, maar misschien ook als moederdag- of vaderdagcadeau voor jezelf, je partner of grootouders.

Werkplek make-over ….. wanddecoratie

Make-over

Soms ben je toe aan een make-over van je werkplek. Zelf ben ik naast leerkracht ook twee dagen intern begeleider. Ik heb dan de beschikking over een eigen werkkamer. In deze werkkamer heb ik alle materialen die ik nodig heb binnen handbereik. Ik krijg echter ook inspiratie van een fijne en opgeruimde werkomgeving. Als moeder van drie lieve dochters laat ik me graag door hen inspireren. Daarom vond ik het erg leuk dat ik een houten schilderij mocht laten maken van een foto.

Veel keuze

Tegenwoordig kun je wanddecoratie kiezen in heel veel stijlen en soorten. Ik koos ervoor om mijn wanddecoratie zelf te ontwerpen, zodat deze past bij de uitstraling van de rest van mijn werkplek. Bij de meeste wanddecoraties die je zelf ontwerpt heb je keuze uit de materiaalsoort, het formaat, de afwerking en natuurlijk de foto zelf.

Ik koos voor een foto op steigerhout, die goed past binnen mijn werkplek.  Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor een andere houtsoort, zoals houtplaat, vurenhout of ayoushout. Wanneer je geen foto op hout wilt laten afdrukken, maar liever kiest voor een ander materiaal zijn er ook andere mogelijkheden op de markt. Zo kun je kiezen voor een foto op canvas, een tuinposter of een foto op aluminium.

Bij de houten wanddecoratie die ik heb gekozen,  kon ik ervoor kiezen om de foto te bewerken met een zwart-wit of een sepia filter. Er zijn diverse formaten mogelijk en ik koos dan ook voor een wanddecoratie van 60×80 centimeter. Door te kiezen voor een white wash behandeling komen de tinten in de foto duidelijk naar voren en zijn de noesten en houtstructuren minder zichtbaar. Ook is het hout hierdoor minder gevoelig voor vocht en temperatuurschommelingen. Bij de wanddecoratie zijn ook meteen materialen meegeleverd om de foto op te kunnen hangen.

Mijn ervaring

Het bestellen van de foto ging zeer eenvoudig en wijst zich eigenlijk vanzelf.  Daarna was het wachten tot mijn wanddecoratie zou worden geleverd. Deze kwam keurig binnen de aangegeven termijn binnen. De wanddecoratie was goed en stevig verpakt in een kartonnen verpakking. De foto was extra beschermd met een stuk karton, zodat er tijdens het transport geen beschadigingen op de foto konden komen.

Achterop de wanddecoratie zitten materialen bijgeleerd om de wanddecoratie op te kunnen hangen.

De foto ziet er, mede door de white wash behandeling, erg mooi uit. Je ziet nog een lichte houtstructuur, maar tegelijkertijd valt je oog ook echt op de mooie foto. Ik ben dan ook zeer tevreden met mijn mooie nieuwe wanddecoratie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.