Energizer – Ik ga op reis….

Met de energizer Ik ga op reis train je het werkgeheugen en sta je alvast stil bij de aankomende zomervakantie…..

Energizer: Ik ga op reis …..

Tijdsduur

  • Ongeveer 10 minuten

Benodigdheden

  • geen

Doel

  • Trainen van het geheugen

Werkwijze

Laat de leerlingen in een kring zitten of spreek een vaste volgorde af waarin je het spel speelt.  Begin vervolgens door het uitspreken van de volgende zin ‘Ik ga op reis en ik neem mee……’ en benoem dan iets wat je mee zou willen nemen op reis (een knuffelbeer). De speler die daarna komt is dan aan de beurt. Hij of zij spreekt ook ‘Ik ga op reis en ik neem mee’ uit. Vervolgens herhaalt hij of zij eerst hetgeen dat al genoemd is (een knuffelbeer) en vervolgens noemt hij iets wat hij of zij zelf wil meenemen (een koffer).

Vervolgens is de derde persoon aan de beurt. Hij of zij herhaalt eerst ‘Ik ga op reis en ik neem mee….’ en noemt vervolgens eerst de dingen die al door anderen genoemd zijn in de juiste volgorde (een knuffelbeer en een koffer) en noemt vervolgens iets wat hij of zij graag wil meenemen (een boek). Zo wordt de hele klas doorgegaan.

Wanneer het fout gaat moet er opnieuw worden begonnen.

Evaluatie

Bespreek na het spelen de volgende vragen:

  • Hoeveel dingen kun jij achter elkaar onthouden?
  • Welke dingen vond jij makkelijk om te onthouden? Waren er ook dingen bij die je moeilijk vond om te onthouden?
  • Welke truc gebruikte jij om de spullen die anderen meenamen te onthouden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.