Lesidee: Dit ben ik

In de eerste schoolweken is het belangrijk om aandacht te besteden aan elkaar goed leren kennen. Eén handige werkvorm daarvoor is ‘Dit ben ik’. 

Dit ben ik – werkblad

Aan het begin van het schooljaar wil je waarschijnlijk je leerlingen direct goed leren kennen. Dit kan op veel verschillende manieren. Zelf vind ik het altijd handig om de leerlingen ook een invulblad te laten maken. Op deze manier creëer je op één van je eerste dagen direct wat rust in de klas. Het blad is echter ook erg handig als een soort naslagwerk voor jezelf en je eventuele duo-collega.

Zelf heb ik een dergelijk invulblad ontworpen. Op dit blad heb ik verschillende vragen gezet die de leerlingen kunnen invullen. Het is erg leuk om dit blad het hele schooljaar te bewaren en aan het einde van het schooljaar het blad aan de leerlingen terug te geven, als een soort ‘herinneringenblad’.  Je kunt dan samen bespreken of alles nog steeds hetzelfde is, of er dingen zijn veranderd en of de leerling heeft geprobeerd wat hij of zij wilde.

Je kunt het blad hier downloaden: Dit ben ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.