Recensie: Leerkrachtorganizer 2019-2020

Vandaag ontving ik mijn in de voorverkoop bestelde leerkrachtorganizer 2019-2020. Ik heb de envelop natuurlijk meteen open gemaakt om te bekijken hoe de agenda eruit ziet en deel dit graag…..

Recensie: Leerkrachtorganizer 2019-2020

Agenda

Ik gebruikte, voor de leerkrachtorganizer in combinatie met de frixion pennen, vaak 3 agenda’s per schooljaar.  Dit komt omdat ik er een hekel aan heb wanneer er in mijn agenda is gestreept (lang leve de frixion pennen die uitgumbaar zijn) en ik mijn afspraken privé en werk nooit echt lekker naast elkaar kon zetten. Dit kan gelukkig heel goed met de leerkrachtorganizer, deze is er zelfs voor gemaakt.

Tegenwoordig gebruik ik vooral de digitale agenda. Mijn werkagenda zet ik in outlook waar wij op school mee werken en mijn privé agenda staat in google. Mijn werkagenda kan ik weergeven in mijn privé – agenda, zodat ik wat meer overzicht heb. Juist dat overzicht mist soms. Ik heb er echter ook een hekel aan wanneer de afspraken in mijn agenda enorm veranderen. Daarom gebruik ik tegenwoordig mijn agenda vooral op mijn bureau. Een week vooraf neem ik mijn afspraken vanuit mijn digitale agenda over in mijn leerkrachtorganizer. Ik plan dan ook direct meteen mijn werk, zodat ik weet wat ik wanneer af moet hebben. Ik neem hierin zowel mijn werkplanning als mijn planning voor de blog mee. Dit werkt voor mij erg fijn.

Over leerkrachtorganizer

Ik gebruik al leerkrachtorganizers vanaf het allereerste begin, in 2014-2015. Het fijne van een leerkrachtorganizer is dat er ook rekening wordt gehouden met de nummering van de schoolweken. Als leerkracht en intern begeleider werk ik veel met deze weken. Ook de stickers, die dit jaar in een los stickerboekje bij de agenda zitten, vind ik erg fijn werken. Deze geven in één beeldende afbeelding neer wat voor bijzonders er die dag is. De stickers zijn zowel voor privéafspraken (etentje, APK) als voor werkafspraken (bouwoverleg, toetsen) te gebruiken. De agenda heeft, op de stickers na, geen grote veranderingen ondergaan sinds vorig jaar. Hij heeft nog steeds een fijne opmaak en oogt rustig. Wel blijf ik zelf de maandoverzichten in de agenda, die in eerdere edities wel te vinden waren, missen.

In het onderste gedeelte van de agenda is er ruimte voor notities onder de volgende kopjes: ‘overdracht’, ‘vergaderpunten’ en ‘to do’. Vooral het laatste vind ik erg fijn. Ik ben verantwoordelijk voor de brieven over ouderavonden en voor mijzelf zet ik twee weken voor de datum waarop de brieven eruit gaan in de ‘to do’ lijst een aantekening om de brieven op te stellen. 

Achterin de agenda zitten een aantal handige pagina’s voor aantekeningen (ik werk hier altijd mijn normjaartaak op uit), informatie over stagairs, een kasboek en een jaarplanner. Voorin de agenda is er ruimte voor het noteren van een klassenlijst (tegenwoordig heb ik deze als app met een wachtwoord, vanwege AVG) en pagina’s om wachtwoorden op te bewaren (ook deze heb ik in een digitale kluis zitten vanwege AVG). Deze beide pagina’s vind ik dus minder nuttig.

Het leuke is dat ik dit jaar een sticky gespreksblok cadeau kreeg bij mijn bestelling omdat ik een vroegboeker was. Dit gespreksblok ziet er echt heel goed en handig uit, perfect om tijdens een gesprek te gebruiken. Het geeft een handig overzicht en noteert denk ik heel makkelijk, zodat ik het gesprek nadien snel en overzichtelijk in het leerlingvolgsysteem kan noteren.

Mijn mening

De leerkrachtorganizer 2019-2020  is een fijne agenda, ook voor een digitale freak zoals ik. De dagliniaal vind ik erg leuk en motiverend dit jaar. Daar vrolijk ik gewoon helemaal van op.

De agenda geeft veel overzicht en duidelijkheid, vooral doordat de verschillende afspraken naast elkaar staan.  Ik ben al enkele jaren fan van de agenda en zal dit denk ik voorlopig ook blijven, alhoewel ik het toch ook wel heel fijn zou vinden wanneer leerkrachtorganizer een app zou ontwikkelen die eigenlijk precies hetzelfde bied als deze agenda (inclusief stickers en de mogelijkheid van schoolweken invullen).

Bij de agenda heb ik een handige cover, zodat de ringband van mijn agenda beschermd blijft.

Over de agenda

Titel: Leerkrachtorganizer 2018-2019
 

Wat voor agenda gebruik jij?

Eén gedachte over “Recensie: Leerkrachtorganizer 2019-2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.