Recensie: Leerkrachtorganizer XL 2020-2021

Afgelopen maand ontving ik de leerkrachtorganizer XL 2020-2021  die ik in de voorverkoop had besteld. Ik vertel je graag meer over deze agenda en waarom ik voor deze agenda voor leerkrachten heb gekozen. 

Recensie: Leerkrachtorganizer XL 2020-2021

Agenda

Dat ik fan ben van de leerkracht organizer, was misschien al wel duidelijk voor de frequente lezers van juf-judith. Voordat ik de leerkrachtorganizer en de planner gebruikte, gebruikte ik vaak zo’n 3 agenda;s per schooljaar. Dit omdat ik een hekel had aan strepen in mijn agenda. Al geruime tijd gebruik ik de frixionpennen, waardoor ik dit probleem gelukkig niet meer heb. Het fijne van de leerkrachtorganizer, is de mogelijkheid om privéafspraken en schoolafspraken naast elkaar te zetten. De agenda is echt gemaakt voor gebruik voor werk en privé. Zelf plan in in mijn agenda ook graag mijn blog’s en het werk voor de blog in. Dit kan dus erg fijn met de leerkrachtorganizers. Dit schooljaar heeft leerkrachtorganizer twee verschillende organizers op de markt. De ‘gewone‘ variant en de XL.

Afgelopen jaar heb ik de organizer uiteindelijk een jaar niet gebruikt, omdat ik teveel afspraken had over de dag (naast leerkracht ben ik ook intern begeleider en die dagen lopen vaak vol met allerlei afspraken). Ik heb daarom een structuurjunkieplanner gebruikt, ook een fijne ‘agenda’.  Tijdens de voorverkoopactie zag ik echter de nieuwe leerkrachtorganizer XL. Ik werd van de foto’s direct enthousiast, omdat de inhoud erg lijkt op mijn huidige planner, maar dan wel gericht op schooljaren. Zo kan ik, zonder veel moeite werken met schoolweken en kalenderweken en is er meer ruimte per dag.

Leerkrachtorganizer

Ik gebruik al leerkrachtorganizers vanaf het allereerste begin, in 2014-2015. Het fijne van een leerkrachtorganizer is dat er ook rekening wordt gehouden met de nummering van de schoolweken. Als leerkracht en intern begeleider werk ik veel met deze weken. Ook de stickers, die dit jaar in een los stickerboekje bij de agenda zitten, vind ik erg fijn werken. Deze geven in één beeldende afbeelding neer wat voor bijzonders er die dag is. De stickers zijn zowel voor privéafspraken (etentje, APK) als voor werkafspraken (bouwoverleg, toetsen) te gebruiken.

De agenda heeft een fijne opmaak en oogt rustig. Deze XL variant heeft een ringband en een andere pagina indeling. Alle andere fijne dingen van de gewone organizer zijn nog steeds hetzelfde in deze XL variant. Na het openen van het pakketje (ik kocht het in de voorverkoop en kreeg er een tas bij cadeau) zijn de ringband en bladen los en mag je je bladen zelf in de ringband doen.

Natuurlijk was ik ook nieuwsgierig naar het XL gedeelte, hoe groot zou de agenda dan echt zijn? Dit valt enorm mee. De grootte van de agenda is vergelijkbaar met mijn huidige planner, alleen iets dikker.

In het onderste gedeelte van de agenda is er ruimte voor notities onder de volgende kopjes: ‘overdracht’, ‘vergaderpunten’ en ‘to do’. Vooral het laatste vind ik erg fijn. Ik ben verantwoordelijk voor de brieven over ouderavonden en natuurlijk voor allerlei zorgpunten en voor mijzelf zet ik twee weken voor de datum waarop de brieven eruit gaan in de ‘to do’ lijst een aantekening om de brieven en mails op te stellen.

Achterin de agenda zitten een aantal handige pagina’s voor aantekeningen (ik werk hier altijd mijn normjaartaak op uit), informatie over stagairs, een kasboek en een jaarplanner en pagina’s waar je aantekeningen voor volgend jaar op uit kunt werken.

Voorin de agenda is er ruimte voor het noteren van een klassenlijst (tegenwoordig heb ik deze als app met een wachtwoord, vanwege AVG), een teamlijst en pagina’s om wachtwoorden op te bewaren (ook deze heb ik in een digitale kluis zitten vanwege AVG). Deze beide pagina’s vind ik dus minder nuttig.

Mijn mening

De leerkrachtorganizer XL is een mooie, overzichtelijke agenda. Het biedt de mogelijkheid om privé en werk te combineren. Wel mis ik bij deze XL variant nog een bladwijzer (update-> inmiddels is deze via de site van leerkrachtorganizer te downloaden). Voor mij is er misschien iets te weinig ruimte om alle ‘to-do’ op te schrijven, vooral na het gebruik van de structuurjunkieplanner. Dit kan ik echter makkelijk oplossen met het speciale blok ‘to-do block‘ dat leerkrachtorganizer ook uitgeeft. Het fijne van de ringband is dat ik zelf ook nog een paar losse pagina’s kan toevoegen, waardoor ik mijn jaarplanning ook kan toevoegen in de organizer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.