Taken van de intern begeleider in juni en juli

In de taken van de intern begeleider in juni en juli neem ik je mee in de taken die ik als intern begeleider heb deze maand.

Taken van de intern begeleider in juni en juli

Als intern begeleider komt er veel op je af. Zodra ik startte als intern begeleider ben ik per maand een lijstje bij gaan houden met alle taken die ik die maand heb. Zo kan ik zoveel als mogelijk is preventief werken en kan ik mijn werk plannen over de dagen die ik die maand werk in mijn Structuurjunkieplanner. Zelf vind ik dit fijn werken. Mijn doel met deze blogserie is nieuwe en bestaande intern begeleiders inzicht geven in mijn takenlijst. Ook hoop ik dat jij als IB’er aanvullingen wilt geven, zodat we deze lijst kunnen uitbreiden en elkaar kunnen inspireren zo pro-actief mogelijk te werken.

Mijn takenlijst van deze maand

Voor deze maand heb ik de volgende dingen in mijn takenlijst staan:

 • Ondersteunen bij DMT en AVI .
 • Ondersteunen bij LVS afname.
 • Voorbereiding voorlopig schooladviezen groep 7 .
 • Plannen groepsbesprekingen eind schooljaar.
 • Voorbereiden groepsbesprekingen eind schooljaar.
 • Voeren groepsbesprekingen eind schooljaar.
 • Vaststellen data SOT (school ondersteuningsteam) voor nieuwe schooljaar.
 • OPP bijwerken en opnieuw opstellen voor nieuwe schooljaar .
 • Bespreken schooladvies PRO en LWOO leerlingen met leerkrachten groep 7 & ouders.  
 • Sluiten rapport, niet-methode en methodetoetsen in Parnassys zodat leerkrachten rustig kunnen werken aan de rapporten.
 • Bijstellen kwaliteitskaart PO naar VO .
 • Controleren of alle plannen in Parnassys zijn afgesloten (week 39).
 • Op basis van LVS toetsen groep 6, bepalen welke leerlingen mogelijk LWOO/PRO leerlingen zijn (voor overdracht naar groep 7) .
 • Voorbereiden dyslexiedossiers van leerlingen die na de AVI/DMT moeten worden gescreend.
 • Schoolresultaten bijwerken in documenten voor het bestuur.

Deze periode ben ik altijd bezig met het afsluiten en opstarten van het nieuwe schooljaar. De E-toetsen van het LVS systeem worden afgenomen. Deze zijn input voor gesprekken voor voorlopig schooladviezen en zijn de basis voor het bijstellen van de OPP’s.

Heb jij nog aanvullingen en tips voor deze takenlijst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.