Taken van de intern begeleider in oktober

In de taken van de intern begeleider in oktober neem ik je mee in de taken die ik als intern begeleider heb deze maand.

Taken van de intern begeleider in oktober

Als intern begeleider komt er veel op je af. Zodra ik startte als intern begeleider ben ik per maand een lijstje bij gaan houden met alle taken die ik die maand heb. Zo kan ik zoveel als mogelijk is preventief werken en kan ik mijn werk plannen over de dagen die ik die maand werk in mijn Structuurjunkieplanner. Zelf vind ik dit fijn werken. Mijn doel met deze blogserie is nieuwe en bestaande intern begeleiders inzicht geven in mijn takenlijst.

Mijn takenlijst van deze maand

Voor oktober heb ik de volgende dingen in mijn takenlijst staan:

 • organiseren eerste ronde groepsbesprekingen.
 • voorbereiden eerste ronde groepsbesprekingen.
 • eerste ronde groepsbesprekingen voeren.
 • voorbereiden eerste ronde groot overleggen van OPP leerlingen.
 • eerste ronde groot overleggen van OPP leerlingen voeren.
 • coördineren van het invullen van het sociaal emotionele leerlingvolgsysteem.
 • coördineren van de afname van screening beginnende geletterdheid bij groep 2 en 3 leerlingen.
 • attenderen op invullen sociogram.
 • controleren groepsplannen.
 • importeren van gegevens uit het LVS naar het overstap naar het VO systeem.
 • samen met leerkrachten groep 8 een start maken met overstapdossiers van LWOO en PRO leerlingen (deze leerlingen moeten meestal eerder worden ingeschreven).
 • VVE lijst bijwerken.
 • ouders van groep 7 leerlingen met een waarschijnlijke uitstroom naar LWOO en PRO ook attenderen op de open dagen van VO scholen.

Ook staan er in deze maand in onze regio verschillende bijeenkomsten gepland met VO scholen. Op onze school maken we altijd afspraken onderling. Bij iedere bijeenkomst sluiten 1 of maximaal twee mensen van onze school aan. Wie er gaat spreken de directeur, de groep acht leerkrachten en ik als IB’er altijd even af.  De persoon die gaat neemt ook de vragen van de andere collega’s mee.

Aanvullingen?

Iedere intern begeleider heeft andere taken. Ben jij intern begeleider en heb jij taken die (nog) niet in deze lijst staan? Laat ze hieronder achter. Zo kunnen we elkaar als intern begeleiders helpen om zo proactief mogelijk te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.