Weetje van de week – Ik ben één van de vijf zuilen

Tijdens het weetje van de week – ik ben één van de vijf zuilen, maken de leerlingen kennis met een belangrijk onderdeel van één van de wereldgodsdiensten.

Weetje van de week – Ik ben één van de vijf zuilen

Het weetje van de week is geïnspireerd op de Grej of the day van Micael Hermansson. De letterlijke betekenis van dit woord is ‘ding van de dag’.  Ik sta echter niet dagelijks voor de klas en heb gemerkt dat een dergelijke les voorbereiden en geven ook veel tijd kost die niet altijd in het lesrooster paste. Daarom heb ik ervoor gekozen om deze Grej om te toveren tot ‘Weetje van de week’. Zelf kies ik ervoor om elke keer een ander thema van weetjes te behandelen. Zo heb ik inmiddels wat weetjes over dieren, feestdagen, beroemde personen, natuur, geschiedenis en aardrijkskunde. Dit weetje van de week gaat over een gebeurtenis….

Downloads

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.