Weetje van de week – Ik sta symbool voor bedreigde dieren

In het weetje van de week – Ik sta symbool voor bedreigde dieren, leren de leerlingen meer over een dier die iedereen eigenlijk kent, maar waar misschien weinig mensen iets over weten.

Weetje van de week – Ik sta symbool voor bedreigde dieren

Weetje van de week

Het weetje van de week is geïnspireerd op de Grej of the day van Micael Hermansson. De letterlijke betekenis van dit woord is ‘ding van de dag’.  Ik sta echter niet dagelijks voor de klas en heb gemerkt dat een dergelijke les voorbereiden en geven ook veel tijd kost die niet altijd in het lesrooster paste. Daarom heb ik ervoor gekozen om deze Grej om te toveren tot ‘Weetje van de week’. Zelf kies ik ervoor om elke keer een ander thema van weetjes te behandelen. Zo heb ik inmiddels wat weetjes over dieren, feestdagen, beroemde personen, natuur, geschiedenis en aardrijkskunde. Het weetje dat ik deze keer deel gaat over een dier.

Downloads

Afbeeldingen in powerpoint: eigen foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.